News01

Autumn Winter 2018 Campaign by The GoodPeople

Autumn Winter 2018 Campaign by The GoodPeople

Drive, een van de meest iconische films van deze eeuw. Met niemand minder dan Ryan Gosling in de hoofdrol. Voor ons reden, en vooral inspiratie, genoeg voor een AW18 collectie. Een parkeergarage als locatie, een van onze beste collecties so far als styling en beelden die voor zichzelf spreken. De Autumn Winter Campaign video is hier. Enjoy GoodPeople. 

Ruben Lenten over kiten, zijn Megaloop en natuurlijk The GoodPeople

Ruben Lenten over kiten, zijn Megaloop en natuurlijk The GoodPeople

Ruben, hoe gaat ie?
Hi Sjoerd, hier alles mega… lekker druk met van alles en nog wat.

Waar hang je heden ten dagen uit? 
Momenteel ben ik even in Noordwijk, net weer terug uit Turkije en Italië. Woensdag verhuizen wij naar Scheveningen en dan staan de tripjes alweer voor de deur.

Veel op pad dus?
Jazeker, blijven bewegen he… haha. Altijd op pad om de juiste omstandigheden op te zoeken qua wind en golven, of met projecten, foto en video shoots bezig. Het houdt niet op, heerlijk.

Hoe vaak kite je?
Als het aan mij ligt 4-5x per week en dan zo’n 2uur per sessie, maar het hangt toch echt van de windgoden af…

Waar kite je het liefst?
Ik geniet van elke seconde die ik op het water doorbreng, maar Kaapstad is toch wel een van mijn favoriete plekjes. De wind waait daar lekker door en de golven zijn perfecte ramps om lekker te kunnen vliegen. En de natuur is nog eens bloedje mooi en lekker wild, en daardoor voel ik me echt levend. De Noordzee kan ook erg lekker en wild zijn dus daar houd ik ook erg van, dat blijft toch m’n homespot.

Kun je goed kiten in Nederland? 
Jazeker, in Nederland hebben we veel water en veel wind in alle vormen en maten. Dus je kan het hier redelijk vaak doen en van een hoop verschillende omstandigheden leren en genieten. Veel mensen denken dat kiten super gevaarlijk is, moeilijk of duur… maar ik vergelijk het altijd met auto rijden, daar neem je ook eerst een aantal lessen, schaf je een auto aan die bij je past en dat geeft je jaren plezier en bovenal enorm veel vrijheid, ervaringen en mogelijkheden. De jongste kiter is 3 en de oudste boven de 80… dus ik zou zeggen, go for it!

Voordat jij de megaloop als eerst deed, bestondt ie dus nog niet? Hoe kwam je erbij? Ik kan me voorstellen dat dit door een ‘foutje’ ontstond – opeens zat je 100 meter hoog in de lucht – en toen je veilig landde dacht je ‘vet!’.
Haha, kitesurfen bestaat nu zo’n 25 jaar, ik ben er al 17 jaar mee bezig… de materialen en kiters worden steeds beter. Een foutje maken en 100 meter hoog vliegen zit er helaas niet in, dat probeer ik al jaren haha… maar hoe ik op de Megaloop kwam was doordat ik steeds hoger en harder wilde gaan. Er werden wel kite loops gemaakt, maar nog niet volgas… dus zo hoog mogelijk springen en dan die kite een vol rondje door de wind sturen, tja, dat is mijn ding, wat een heerlijk gevoel. Die combineren we nu dan met rotaties en grabs om zo een nog spannender en lekkerder gevoel te creëren.

Zijn sprongen als de Megaloop niet zonder gevaar? 
Uiteraard moet je weten wat je doet voordat je een Megaloop inzet, maar daar werk je rustig naartoe. Je bouwt je comfort zone steeds verder uit en kom je steeds een stukje hoger en ontwikkel je meer gevoel. Ook visualiseer ik mijn moves en zo land ik ze vaak in 1 keer. Soms crash je hard, maar als je fit bent komt het wel goed…

In 2015 werd je ernstig ziek, heb je nu in je dagelijks leven nog last van die periode? Fysiek of mentaal?
Dat was inderdaad heftig, ik werd gediagnosticeerd met agressieve vorm van lymfeklierkanker. Daar hebben ze toen 30 liter chemo tegenaan gegooid waardoor het is verdwenen. Die periode heeft mij heel veel geleerd over het leven, mensen en mezelf dus eigenlijk pluk ik er alleen de vruchten nog van elke dag. Ik heb m’n energie terug, m’n haar, m’n nagels… alles. Je grootste uitdagingen leren je ook het meest dus kan je eigenlijk alleen maar dankbaar voor zijn. What doesn’t kill you makes you stronger.

Neem je die periode mee in je sprongen?
Jazeker, ik geniet nu nog meer van elke seconde, elke meter en elk moment. En ook andersom, in die periode heeft het mij enorm geholpen om positief te blijven en aan het kiten te denken. Dat wil ik weer doen, dus daar knok ik voor. :-)

Wat staat er de komende tijd op de planning?
We zijn bezig met een paar hele vette projecten mbt stunts en content. Ook organiseren we nog LEN10 Experience in Brazil en Kaapstad, waar we een dikke villa op het strand huren en klanten uitnodigen voor een hele vette week vol met kiten, coaching, muziek, avontuur en gezelligheid.

Je doet niet meer mee aan internationale wedstrijden maar bent wel nog volop bezig met kite surfen. Minder competitief, dus gewoon recreatief?
Ik heb nooit echt iets gehad met wedstrijden, het leven draait voor mij niet om beter te zijn dan andere. Ik houd van delen, vrijheid en dromen realiseren. Zo ben ik lekker m’n eigen ding aan het doen, m’n merk LEN10 aan het bouwen met toffe materialen, coaching en events organiseren, en de content voor partners is altijd leuk om mee bezig te zijn. Het hele wedstrijd circuit ligt ook een beetje op z’n gat dus ik ben blij dat ik het daar niet vanaf heb laten hangen. Gewoon puur genieten, knallen en mensen blij maken met de sport, heerlijk. 

Vertel trouwens even over de link met ons!
Hah, ja The GoodPeople natuurlijk… heel grappig, want Ivo de eigenaar die kite ook. Dus die vond mij een mooie vent en boodt mij wat kleren aan. Na een bezoek aan de website en de winkel in Rotterdam had ik er een heel goed gevoel bij en draag ik het met heel veel plezier. Nu zie ik er eindelijk goed uit. ;-) De designs en kwaliteit spreken me erg aan dus dat promoot ik graag om meer mensen blij mee te maken.

Wat is je favoriete The GoodPeople item?
M’n favo item, pfew… zoveel toffe, mooie, nette en comfortabele dingen. Voor elk moment wel iets favoriets en passends. :-) Het Miami shirt is zeker dope en heb ik al veel complimenten op gehad. Dus dat is mooi.

Thanks, en veel plezier op Burning Man!
Thank you, succes en geniet. Rock on!

Retailer Visit - About. lifestyle for men

Retailer Visit - About. lifestyle for men

Randy! Hoe is het? 
Het gaat heel goed, thanks. Een goed zomerseizoen gedraaid in de winkel, kunnen feesten op Lowlands. En nu klaar voor een belangrijk seizoen, FW18. 

Ik ben benieuwd, kun je je even voorstellen?
Natuurlijk. Mijn naam is Randy Hoogeweegen (29), eigenaar van ABOUT. lifestyle for men. Na de studie fashion management aan TMO Fashion Business School, heb ik mogen werken bij toonaangevende winkels in de modebranche. Toen was ik al bezig met mijn ondernemingsplan voor wat uiteindelijke ABOUT. is geworden. 

About dus. Doe je het alleen?
Nee niet helemaal. ABOUT. is opgericht met behulp van een grote support groep (crowdfunding). En support krijg ik nog steeds op alle vlakken. 

Wanneer is About gestart?
Dag dromen over ABOUT. begon misschien wel op de middelbare school. Toen nog een vaag idee en wat kreten op papier. Maar de uitwerking was in 2015. 

Kun je wat meer vertellen over het concept / je merken pakket? 
Het is een hang-out voor gelijkgestemde mannen. We gaan voor een unieke shopping experience in een relaxte setting. Met oldskool hiphop muziek uit de speakers en koude biertjes in de koelkast. 

We verkopen merken als Samsoe & Samsoe, NN07, Filippa K, Won Hundred, Stutterheim, Olaf Hussein , Hi-Tec sneakers en natuurlijk The Good People. 

Waar liggen de uitdagingen voor een merk/winkel als About? 
De winkel steeds opnieuw uitvinden. Van inrichting en een geil merken pakket, tot online groei en uitbreiding. 

Op dit moment ben ik bezig om de online store op hetzelfde niveau te krijgen als de fysieke winkel. Lastige taak, maar het gaat lukken. De afgelopen 3 jaar is er flink gebouwd aan een sterk social media account. Als alles up en running is, krijg je de perfecte driehoek: social media, online store, offline store.

Waarom matcht The GoodPeople zo goed met About? 
GoodPeople voor Good People. Het is een fijn en kwalitatief mooi merk, met productie in Europa. Voeg daar een team van tof volk en te gekke samenwerking aan toe. En je hebt alle ingrediënten voor een goede match.

Het Miami Vibes feestje was goed he? 
Ik kom nog steeds bierdopjes tegen..  

Nog toffe projecten die eraan zitten te komen?
Crowdfunding feestje eind september. Om de mensen te bedanken die 3 jaar geleden geïnvesteerd hebben. ADE borrel in Oktober met disco/house grootheid Mureau. En dan met de boys van Pig & Hen een Christmas event, om het jaar in glorie af te sluiten.

Laten we snel weer wat organiseren! 
Ben ik bij!